Το Μουσείο Διαβιβάσεων εμπλουτίστηκε σημαντικά με μια νέα μοναδική συλλογή στρατιωτικού υλικού. Όλα τα στρατιωτικά εκθέματα του Μουσείου Ραδιοφώνου και Τηλεπικοινωνιών Αργοστολίου Κεφαλονιάς, ιδιοκτησίας του κ. Χαράλαμπου Μακρή, βρήκαν νέο σπίτι στις αίθουσες του Μουσείου μας.  Η γενναιόδωρη δωρεά του κ. Μακρή αποτελεί μια εξαιρετική προσφορά στις Διαβιβάσεις και την ιστορία του Όπλου μας. Αυτή η νέα μοναδική συλλογή θα μας επιτρέψει να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο και να ανακαλύψουμε την εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, λαμβάνοντας μια σημαντική απόφαση στις 23 Σεπ 2024 και χάρη στην πολύτιμη οικονομική στήριξη που διέθεσε για την μεταφορά τους, κατάφερε να εμπλουτίσει σημαντικά τη συλλογή του Μουσείου μας. Τέσσερα ολόκληρα πακέτα με ιστορικές συσκευές, που καλύπτουν ένα χρονικό διάστημα από το 1945 έως το 1990, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια και βρίσκονται ήδη στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Διαβιβάσεων. Αυτή η νέα συλλογή αποτελεί μια πολύτιμη προσθήκη στην ιστορία των Διαβιβάσεων και θα μας επιτρέψει να παρουσιάσουμε στους επισκέπτες μας μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της εξέλιξης των τηλεπικοινωνιών στον Ελληνικό Στρατό.

  Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον κ. Χαράλαμπο Μακρή για την ανεκτίμητη προσφορά του και τη γενναιόδωρη δωρεά της συλλογής του. Χάρη στην ευαισθησία και το ενδιαφέρον του στη μνήμη του γιού του Φώτιου Μακρή, το Μουσείο μας εμπλουτίστηκε σημαντικά, αποτελώντας πλέον έναν ζωντανό μάρτυρα της ιστορίας των Διαβιβάσεων. 

   Επιπλέον, ευχαριστούμε θερμά τα μέλη μας για τη συνεχή στήριξή τους και την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν. Η αφοσίωσή σας, δίνει στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στον ακούραστο επιμελητή του Μουσείου Ταξίαρχο ε.α. Χρήστο Νοταρίδη τη δύναμη να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με στόχο την ανάδειξη της ιστορίας του Όπλου μας και την προβολή του σημαντικού ρόλου που διαδραμάτισαν οι Διαβιβάσεις στην πορεία του Στρατού μας.

  Θα ακολουθήσουν οι τυπικές διαδικασίες λεπτομερούς καταγραφής και διάθεσης της δωρεάς στη ΣΔΒ, μέσω του ΥΕΘΑ. Στην συνημμένη εικόνα: Τα νέα εκθέματα στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζεται το Μουσείο Διαβιβάσεων.